2011. július 29., péntek

Krawczuk, Aleksander: Római császárnék - Jelenlegi ára: 2 950 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Római császárnékA könyv listaára: 3600 Ft. Leírás:
A Római császárok (201020141) című munka analógiájára készült könyv az összes császárfeleség bemutatására vállalkozik. A hetven asszonyról írt portréban mindaz feldolgozásra kerül, amit tudni vagy vélelmezni lehet az uralkodófeleségekről. Az ókori auktoroktól fennmaradt írásos beszámolókon túl a feliratos forrásokat és a pénzérméken fellelhető adatokat is felhasználta a szerző. A császárnék életéről viszonylag nehéz megbízható adatokat szerezni, a férjeik árnyékában élő nőket kevés figyelemre méltatták a korabeli történetírók, akiket ráadásul többnyire csak a pletykák és magánéleti botrányok izgatták a császárnékkal kapcsolatban. A sokszor elképesztő történetekről nehéz eldönteni, mennyiben valóságosak és mennyiben csak a férfi történetírók mizogin fantáziálásának termékei. A kötetből megismerhető életutakból az derül ki, hogy életük általában igen nehéz, sőt sokszor tragikus volt. Gyakran haltak meg fiatalon gyermekszülésben vagy lettek gyilkosság áldozatai. A kortársak nem voltak kíméletesek velük szemben és elismerést sem kaptak tőlük. A kronologikus rendben egymást követő életrajzok egységes szerkezetűek: mindegyik élén egy rövid jegyzetből ismerhetjük meg a legfontosabb adatokat: a császárné teljes latin nevét, férje nevét és uralkodásának dátumát, az egybekelés és az esetleges válás valamint az elhalálozás időpontját, megjegyzést arról, hogy viselhette-e az augusta címet, végül gyermekei számát. Az életrajzi jegyzet mellett láthatók az uralkodónők pénzérméken fellelhető portréi. Az olvasmányos és könnyed stílusban megírt fejezetekből a római történelem fontos háttérszereplőit ismerhetjük meg. ISBN: 978-963-267-024-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 950 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 04:25
. Krawczuk, Aleksander: Római császárnék - Jelenlegi ára: 2 950 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése