2011. szeptember 28., szerda

Bodor Ádám: A börtön szaga - Jelenlegi ára: 2 165 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A börtön szagaA könyv listaára: 2490 Ft. Leírás:
Jelentős művek alkotójának az élete is izgalmas lehet. Különösen az, ha sorsának olyan embertelenül kegyetlen uralom vet ágyat, mint a romániai kommunizmus. Bodor Ádám (1936) novelláiból már ifjú korában filmek készültek, regényei a művészeti képrendszerrel, az emberi sors néha képtelen helyzeteivel nyugtalanítják és okítják az egyre szélesebb és Nyugaton is bő olvasótábort. A börtön szaga című könyv műfajában is érdekes egyetlen terjedelmes interjú a személyes vallomás varázsával, egy nagyszerű író immár higgadt áttekintése az éhség, a rabság, a börtön és a gyötrő szabadság évtizedein, annak anekdotaszerű képtelenségein. És a tanulság, akár a Bodor-írásokban, a történések lepárolása. Magáért beszél a sors, ám jelen könyvben valamivel többet enged meg magának Bodor Ádám, mint epikájában: ő maga von le következtetéseket. Legmagasabb pénzügyi körökben főszereplő az apa, aki nem menekül ki Erdélyből a háború után. A 16 éves Ádám és társai a rendszer megdöntésére szervezkednek, május elsejére röpcédulákat szórnak 1952-ben Kolozsvárott. A börtönben két évet töltenek, köztük van Veress Zoltán majdani költő, író, ma a svédországi magyarok sorsának szervezője, valamint Palocsay Zsigmond, a költő. Bizarr a börtönfreskó is, itt-ott előtérben a ma már higgadt író derűje, ám akkor véres, kegyetlen valóságot kellett elszenvednie: a legvadabb vasgárdisták dresszúráját, a kettős életveszélyt. A szabadulás is a szocializmus romantikája: a híres növény- és gyümölcsnemesítő Palocsay Rudolfot kitüntetésre szánják, Állami Díjra. Ő maga szalad Bukarestbe az államelnök-pártfőtitkárhoz, hogy kitüntetése nem időszerű, mert sajnos, egyszülött fia, Zsigmond politikai vétség miatt börtönben van. Kiengedik, de a tudós az egész társaságot kiköveteli. Sikerült, az üldöztetés azonban tovább tart. Útlevelet nem kap Bodor, állást sem, csak a teológia elvégzése után, miközben tovább nyomorog, és nem is lesz lelkész belőle. Írásai jelennek meg rendszeresen. A hírnév ott szintén gyanús. A most Budapesten élő író nem a nyugalom magasából szól ma sem: Budapest az utcáin szabadon grasszáló haramiákkal megalázó hely. Ám a honvágy ma is kettős, és egyirányú a remény a javulás felé. A Bodor-bibliográfiával záródó nagyszabású életinterjú - minden nagy irodalomtörténeti gyűjteményben elhelyezhető. ISBN: 978-963-14-2589-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 165 Ft

Az aukció vége: 2011-09-28 15:24
. Bodor Ádám: A börtön szaga - Jelenlegi ára: 2 165 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése